Проф. Константинов: По-добре да не правим избори
Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България „Това, което се случи в САЩ е допустимо в една цивилизована държава“, заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ специалистът по изборните процеси проф. Михаил Константинов  Има девет възможни дати – първата 28 март и последната 23 май. Трябва да се изчака да […]

Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България

„Това, което се случи в САЩ е допустимо в една цивилизована държава“, заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ специалистът по изборните процеси проф. Михаил Константинов 

Има девет възможни дати – първата 28 март и последната 23 май. Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България, но никой в момента не знае това.

Трябва да бъдат направени консултации и с политическите партии, защото изборите трябва да се проведат при пълно доверие. Без доверие няма смисъл да се правят избори. Ако ще повтаряме американския скандал, който тепърва ще се развива, по-добре да не правим избори. Това, което се случи в САЩ е допустимо в една цивилизована държава. Никога не трябва да стигаме до такова нещо.

Всички имат право да искат пълни гаранции за честни избори, затова аз подкрепям всякакви инициативи, които ще повишат доверието в изборния процес. Включително одит на машините, хардуера, софтуера и т.н.

Кой трябва да направи този одит на машините? Досега са го извършили специалисти от БАН и от Техническия университет. Това са хора, които имат капацитет.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук