Президентът Радев разговаря със здравни експерти за провеждането на изборите (На живо)
Президентът Радев започна вторите за деня консултации за провеждане на справедливи, прозрачни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори. Той разговаря със здравни експерти за провеждането на изборите. На срещата при държавния глава са проф. Радка Аргирова, проф. Андрей Чорбанов и д-р Александър Симидчиев. Днес ви каня, за да чуя едно различно мнение от […]

Президентът Радев започна вторите за деня консултации за провеждане на справедливи, прозрачни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори. Той разговаря със здравни експерти за провеждането на изборите.

На срещата при държавния глава са проф. Радка Аргирова, проф. Андрей Чорбанов и д-р Александър Симидчиев.

Днес ви каня, за да чуя едно различно мнение от това на представителите на щаба. Много е важно да имаме всякаква информация, за да може българите да бъдат сигурни, че ще могат да дадат своя глас безопасно, заяви Радев.

„Искам днес да поговорим и за процеса на ваксиниране, както и за българската ваксина. Много е важно да проведем такава кампания, че българите да бъдат сигурни и спокойни, когато пристъпят към урните. Може да говорите свободно и по всякакви теми. Ще е хубаво да обсъдим и темата как ще гласуват гражданите под карантина“, каза Радев. 

България има богати традиции в разработването на ваксини и затова искам да видим на какъв етап е разработването на българска ваксина, заяви президентът. Според него провеждането на серията консултации е, за да има всеобхватна информация, за да се вземе информирано решение как да се проведат изборите.

„Провеждаме серия консултации с различни органи, но най-важни са медицинските експерти, защото тези избори за Народно събрание ще се проведат в условията на пандемия. Много важно да имаме информация както за рисковете, така и за начините за тяхното преодоляване, за да могат българите да упражнят свободно своето конституционно право на вот и да бъдат убедени, че са взети всички мерки за гарантиране на тяхното здраве. Затова е важно да съберем възможно повече информация в различни области на медицината и превенцията. За нас е интересно да продължим и темата за ваксинацията, където информацията е неустойчива“, посочи президентът.

„Интересно е да разберем на какъв етап е разработването на българска ваксина. България има богати традиции в разработването на ваксини и затова искам да чуем как върви и този процес и да знаем какво може да очакваме в бъдеще. Много е важно и това е целта на тези консултации – да се вземат такива мерки и такава информационна кампания, че българите да бъдат спокойни и уверени, когато пристъпват към урните за гласуване“, допълни Радев.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук