Д-р Симидчиев: Темата за избор на ваксини е не съвсем полезнa от медицинска гледна точка
Темата за избор на ваксини, когато става въпрос за индивидуален план, е нещо, което е разхитително и от медицинска гледна точка не съвсем полезно, тъй като този избор идва на базата на много други избори, които трябва да бъдат направени, защото ваксините едните са налични, другите не. Това каза пулмологът д-р Александър Симидчиев по време […]

Темата за избор на ваксини, когато става въпрос за индивидуален план, е нещо, което е разхитително и от медицинска гледна точка не съвсем полезно, тъй като този избор идва на базата на много други избори, които трябва да бъдат направени, защото ваксините едните са налични, другите не. Това каза пулмологът д-р Александър Симидчиев по време на консултации при президента за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен проце, предаде „Фокус“.

„Когато и двата вида станат налични, имаме процес на логистично стигане на тези ваксини в държавата.

Едната ваксина е при определени температурни режими, другата е при не толкова стриктни режими. Тоест едната е по-възможно да бъде прилагана при общопрактикуващите лекари, защото те имат нормални хладилници, а другата има много кратък срок, в който може да бъде в такива хладилници“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук