Дистанционното обучение и обездвижването на децата – има ли полезен ход
Ако затварянето продължи, ще се наложи учителите по физическо възпитание и спортните специалисти да приложат цялата си креативност и да вложат въображението си в това да предоставят варианти за активност на децата. Това мнение изрази в предаването „Хоризонт до обед“ по БНР Йоана Дочевска, председател на УС на Асоциация за развитие на българския спорт. След […]

Ако затварянето продължи, ще се наложи учителите по физическо възпитание и спортните специалисти да приложат цялата си креативност и да вложат въображението си в това да предоставят варианти за активност на децата. Това мнение изрази в предаването „Хоризонт до обед“ по БНР Йоана Дочевска, председател на УС на Асоциация за развитие на българския спорт.

След промяната на ограничителните мерки в средата на декември в момента всички индивидуални спортове са възможни. Колективните спортове са разрешени за лица над 18 години, а за по-малките – само за картотекираните състезатели към спортните федерации, поясни Дочевска.

Българските деца са в челните места по затлъстяване и липса на физическа активност, а според Световната здравна организация е изключително важно поне 60 минути на ден едно дете да бъде активно. По време на онлайн обучението децата трябва да се раздвижват дори с елементарни упражнения в почивките, допълни тя.

След първия локдаун през пролетта на 2020 година е наблюдаван засилен интерес към спортните клубове, който е затихнал със засилените рестрикции през есента, съобщи още Йоана Дочевска.

„Един от основните проблеми, който имаме от години – това е личният пример на родителите,“ коментира тя.

А в първите дни на новата година туристическият център в Пампорово започна инициативата „Първи стъпки в ски бягането с Екатерина Дафовска“. Целта на проявата е да се популяризира ски бягането сред повече малки и големи хора у нас.
В тези времена трябва колкото може повече да излизаме навън, мотивира инициативата си олимпийската шампионка по биатлон.

Дъждовното време не попречи на туристите, пожелали да се включат в урока по ски бягане на 3 януари под ръководството на най-добрия учител – Екатерина Дафовска. Наложило се да ограничат броя на хората – интерес имало, но нямало толкова много ски, обувки и щеки.

Предвижда се бяганията да се случват всяка събота. Записват се не само деца, а и възрастни.

В ски уроците Екатерина Дафовска държи учениците „първо да се наслаждават на природата, да дишат чист въздух“, защото мнозина прекаляват с приказките по време на занятията. „И да събират положителни емоции, да се разтоварват чрез спорта.“

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук