Двама ваксинирани срещу коронавируса са починали в Норвегия
Двама души, които са били ваксинирани срещу коронавируса, са починали в Норвегия. Това съобщи във вторник Норвежката агенция по лекарствата, цитирана от „Независимая газета“ и Агенция „Фокус“. „На 5 януари получихме два съобщения за смъртни случаи, настъпили няколко дни след ваксинацията“, се казва в доклада. Ваксинирането с помощта на препарата, произведено от американската компания Pfizer […]

Двама души, които са били ваксинирани срещу коронавируса, са починали в Норвегия. Това съобщи във вторник Норвежката агенция по лекарствата, цитирана от „Независимая газета“ и Агенция „Фокус“.

„На 5 януари получихме два съобщения за смъртни случаи, настъпили няколко дни след ваксинацията“, се казва в доклада.

Ваксинирането с помощта на препарата, произведено от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, започна в Норвегия на 27 декември 2020 г.

Жителите на старчески дом в Осло бяха първите ваксинирани в страната. В момента властите разследват дали смъртните случаи са свързани с ваксинациите.

„Трябва да анализираме дали ваксината е причина за смъртта или е съвпадение, че смъртта е настъпила малко след ваксинацията“, каза говорител на Агенцията. По думите му сега се ваксинират хора от рискови групи, които имат влошено здраве и сериозни заболявания.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук