Валежите спират, слънцето се показва
Днес облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, предстои и в източните райони валежите съвсем скоро да спрат. Температурите тази сутрин, в повечето райони, са между 3° и 8°. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максимални температури […]

Днес облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, предстои и в източните райони валежите съвсем скоро да спрат. Температурите тази сутрин, в повечето райони, са между 3° и 8°. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максимални температури днес – между 9° и 14°.

На места в планините в сутрешните часове все още ще има валежи, предимно от сняг, но облачността от югозапад ще се разкъсва и намалява и след обяд вече ще бъде предимно слънчево. Вятърът е силен силен до бурен. Температурите курортите са от 4 до 8 градуса, на Алеко максимална температура минус 1.

В по-голямата част от Западна и Централна Европа днес ще превалява сняг, а в Полша – предимно дъжд, там има условия и за поледици. Топло ще бъде и в Беларус и Украйна, също с валежи от дъжд. Над Централното Средиземноморие, под влияние на средиземноморски циклон, ще е облачно и дъждовно. Преди обяд все още ще превалява в източните и северните райони от Балканите, а над западните ще завали след обяд.

Утре у нас облачността отново ще се увеличи, но чак вечерта ще завали дъжд. Валежите ще продължат и в четвъртък и петък, но с очакваното понижение на температурите в петък, в Предбалкана, високите котловинни полета на Западна България, в Добруджа и Лудогорието, ще завали сняг. Ще бъде и ветровито.

В събота вятърът ще отслабне, но ще остане сравнително студено. На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд, а в планините и планинските райони – сняг.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук