А. Симов: Заради Асандж знаем какви ги е вършил Николай Младенов, когото ни продават за спасител
Съдебният отказ за екстрадация на Джулиан Асандж е едно от най-важните решения на които ще станем свидетели през нашия кратък и бурен живот. Репресията срещу истинската журналистика не е спряла и вероятно ще се засилва в близко време, но станахме свидетели на едно миничудо. Това коментира във Фейсбук журналистът и депутат от БСП Александър Симов […]

Съдебният отказ за екстрадация на Джулиан Асандж е едно от най-важните решения на които ще станем свидетели през нашия кратък и бурен живот. Репресията срещу истинската журналистика не е спряла и вероятно ще се засилва в близко време, но станахме свидетели на едно миничудо.
Това коментира във Фейсбук журналистът и депутат от БСП Александър Симов по повод вчерашното решение на съда във Великобритания.
Ето какво написа още Александър Симов:

Английският съд не се огъна на политическия съд и спаси един истински приятел на България като Асандж.

Защо казвам, че е приятел на България ли?

Защото, дами и господа, благодарение на него ние знаем една разтърсваща история и тя е свързана с човек, който в последните дни се опитват да ни набутат в гърлата като идеален потенциален премиер на България – Николай Младенов.

От имейлите на Хилъри Клинтън, които точно Асандж направи публично достояние, ние знаем какви ги е вършила тази одиозна фигура в качеството си на външен министър на Борисов. И така – оказва се, че в момента, в който първото правителство на ГЕРБ реши, че ще затвори окончателно проекта АЕЦ „Белене“ през 2012 година първата работа на „нашия“ външен министър е да си строши краката от бързане, за да информира американците за това решение. При това той няма привилегията да го съобщи пряко на тогавашния държавен секретар Хилъри Клинтън, а го казва на един от многобройните й заместници. Рапортува. Докладва. „Задачата е изпълнена“.

Именно от този имейл научихме, че основната причина за посещението на Клинтън у нас не е била да развива отношенията между двете държава, а единствено и само да приключи проекта за „Белене“. И вижте как медиите ни са отразили визитата й у нас – в информациите в тях за „Белене“ почти не се говори. Защото това е задкулисието и мизерията на голямата политика.
 
Съжалявам всички дребни душици и кандидати за лакеи, които виждат в пускането на такава информация „кремълски проект“. Това е автентична журналистика. Хора като Асандж теглят историята напред, защото той сляпо вярва, че правителство, което крие тайни няма как да работи в интерес на хората. Можем само да му благодарим за това. Защото така имаме някаква представа каква светла личност ще се опитват да ни продават като бъдещ спасител на България.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук