Шотландия наложи карантина за целия януари, очаква се Борис Джонсън да обяви нови мерки в Англия
Шотландия наложи днес карантина заради коронавируса през целия януари. Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви тази вечер нови мерки в Англия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Шотландските власти въвеждат строга карантина заради коронавируса, която ще остане в сила до края на месеца, съобщи първата министърка Никола Стърджън, цитирана от Франс прес. Карантината ще […]

Шотландия наложи днес карантина заради коронавируса през целия януари. Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви тази вечер нови мерки в Англия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Шотландските власти въвеждат строга карантина заради коронавируса, която ще остане в сила до края на месеца, съобщи първата министърка Никола Стърджън, цитирана от Франс прес.

Карантината ще бъде подобна на тази през март миналата година, като целта е да бъде овладяно разпространението на коронавируса.

„От полунощ и в продължение на целия януари ще бъдете юридически задължени да си стоите у дома“, заяви Стърджън на пресконференция.

Сега ситуацията с КОВИД-19 в Шотландия е най-сериозната от март, подчерта ръководителката на регионалното правителство.

Почти половината от новите случаи на заразяване с коронавирус в Шотландия са с новия щам, който бе открит първо във Великобритания и е със 70 процента по-заразен.

Борис Джонсън ще направи днес обръщение по телевизията, в което се очаква да обяви нови ограничителни мерки в Англия, имащи за цел да се попречи на разпространението на новия щам.

„Разпространението на новата разновидност на (коронавируса) доведе до бързо увеличаване на броя на заразените в страната. Премиерът е наясно, че трябва да бъдат взети нови мерки за ограничаване на разпространението (на вируса) и за защита на Националната здравна служба и на живота на британците“, заяви негов говорител.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук