Фандъкова: Нямам информация за проблеми при връщането на децата в ясли, детски градини и училища
До този момент не съм получила информация за проблеми, така че да се надяваме, че всичко ще е наред. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на молебен по повод 143 години от Освобождението на София от османско владичество, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Вече училищата за учениците от I до […]

До този момент не съм получила информация за проблеми, така че да се надяваме, че всичко ще е наред. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на молебен по повод 143 години от Освобождението на София от османско владичество, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Вече училищата за учениците от I до IV клас, както и всички ясли и детски градини в София отвориха врати. При яслите и градините родителите водят децата си по желание. Ако някой не желае, може да ги остави вкъщи. При училищата също има механизъм, който МОН е дало“, обясни градоначалникът.

„Нека да дадем възможност на децата да бъдат заедно, да бъдат със своите учители. Загубата на повече дни и месеци за тях би могла да бъде много тежка. Да се надяваме да се спазват мерките. Даде ни се надежда, но ни се даде и отговорността да продължаваме да спазваме мерките. Колегите в училищата да внимават, да пазят децата и учителите“, призова Фандъкова.

„Да се надяваме в скоро време, знаете, че учителите, заедно със социалните работници и възрастните хора от домовете, са във втория етап на ваксинацията. Да се надяваме, че ще получат ваксините така, че да бъдем спокойни и постепенно другите ученици да се връщат в училищата“, допълни кметът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук