Мерките срещу COVID-19 забавят получаването на шофьорските книжки
Бъдещите шофьори, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС, попаднаха в абсурдна ситуацияВидео: NOVA Причината – БЧК преустанови курсовете си до 31 януари Бъдещите шофьори, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС, попаднаха  в абсурдна ситуация, разкрива NOVA. За да подадат документи за книжка, успешно завършилите, трябва […]

Бъдещите шофьори, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС, попаднаха в абсурдна ситуация
Видео: NOVA

Причината – БЧК преустанови курсовете си до 31 януари

Бъдещите шофьори, на които им предстои да получат свидетелство за управление на МПС, попаднаха  в абсурдна ситуация, разкрива NOVA. За да подадат документи за книжка, успешно завършилите, трябва да са преминали и обучение по оказване на първа долекарска помощ. Българският червен кръст обаче преустанови курсовете си до 31 януари заради епидемичната обстановка. Така, бъдещите шофьори не могат да получат книжките си от КАТ заради липса на удостоверение от БЧК.

„Подобно забавяне е опасно за младите шофьори. Те трябва да шофират веднага, след като приключи курсът, за да свикнат”, каза Красимир Георгиев  от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук