Кметът на Бургас Димитър Николов съкращава с 10% щата на общинската администрация
В първия работен ден на новата година кметът на Бургас Димитър Николов подписа заповед за оптимизиране с 10 % числеността на общинската администрация. Причината е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на Община Бургас, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с […]

В първия работен ден на новата година кметът на Бургас Димитър Николов подписа заповед за оптимизиране с 10 % числеността на общинската администрация. Причината е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на Община Бургас, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от К-19.

Освен това постъпленията в хазната за 2020-а са значително по-малко в сравнение с предишната 2019-а. Допълнителни разходи предстоят и във връзка с увеличението на минималната заплата в цялата страна.

Оптимизирането на щата започна още през декември миналата година, когато с разрешение на местния парламент бяха извършени преструктурирания в общинските предприятия „Транспорт“, „Общински имоти“ и „Туризъм“. Служителите там са вече с 56 по-малко (общо за трите предприятия), пише „Флагман“.бг.

С последната си заповед кметът Димитър Николов възлага на заместник-кметовете, секретаря, директорите на общински предприятия и второстепенните разпоредители с общински бюджетни средства да представят в срок до 15 януари предложения за оптимизация на щатната численост в ресорите, за които отговорят, с до 10 %.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук