Десет бивши министри на отбраната: Армията да не помага на Тръмп да остане на власт
Десетимата живи бивши министри на отбраната на САЩ, сред които е и един вицепрезидент на страната, призоваха за мирен политически преход, в който да не бъдат намесвани въоръжените сили, предаде БТА. Аштън Картър, Лион Панета, Уилям Пери, Дик Чейни, Уилям Коен, Доналд Ръмсфелд, Робърт Гейтс, Чък Хейгъл, Джеймс Матис и Марк Еспър призоваха в статия […]

Десетимата живи бивши министри на отбраната на САЩ, сред които е и един вицепрезидент на страната, призоваха за мирен политически преход, в който да не бъдат намесвани въоръжените сили, предаде БТА.

Аштън Картър, Лион Панета, Уилям Пери, Дик Чейни, Уилям Коен, Доналд Ръмсфелд, Робърт Гейтс, Чък Хейгъл, Джеймс Матис и Марк Еспър призоваха в статия във в. „Вашингтон пост“ и.д. министър Кристофър Милър да се въздържа от участие в опитите на Тръмп да се задържи на власт, да поеме ангажимент за мирно предаване на властта и да сътрудничи на администрацията на демократите.

Те отправиха призива си преди сесията на Конгреса в сряда, когато трябва да бъде удостоверен резултатът от президентските избори през ноември. Те бяха спечелени от демократа Джо Байдън, който трябва поеме президентския пост от Доналд Тръмп на 20 януари. Тръмп обаче продължава да твърди, че той е спечелил изборите и че победата на Байдън, призната от Избирателната колегия, е постигната чрез измама.

„Опити за намеса на американските въоръжени сили в уреждането на изборните разногласия ще ни отведат в опасна, незаконна и противоконституционна територия“, смятат бившите министри, двама от които – Матис и Еспър – бяха назначени от Тръмп.

„Изборите ни се състояха. Повторно преброяване и одит на изборите беше направен. Съдилищата разгледаха съответните искове срещу резултатите. Губернаторите удостовериха резултата. Избирателната колегия гласува“, изброяват подписалите си. „Времето за поставяне на резултатите под въпрос изтече“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук