Гръцката православна църква се противопостави на решението за затваряне на църквите до 11 януари
Светият синод на Гръцката православна църква се противопостави днес на решението на правителството църквите да останат затворени за богомолци до 11 януари, съобщава в. „Катимерини“. След заседание днес Светият синод заяви, че в сряда на Богоявление църквите ще бъдат отворени, както е било планирано първоначално, и там ще бъдат отслужени света литургия и велик водосвет. […]

Светият синод на Гръцката православна църква се противопостави днес на решението на правителството църквите да останат затворени за богомолци до 11 януари, съобщава в. „Катимерини“.

След заседание днес Светият синод заяви, че в сряда на Богоявление църквите ще бъдат отворени, както е било планирано първоначално, и там ще бъдат отслужени света литургия и велик водосвет.

Синодът обяви, че „не е съгласен с мерките на правителството“ и настоява да бъде спазена първоначалната уговорка църквите да се отварят на големите празници при ограничаване на броя на богомолците.

Православната църква обвини правителството, че не се е консултирало със Светия синод, преди да обяви в събота новия локдаун, целящ да предотврати нов скок на случаите на заразени с коронавирус по коледните и новогодишните празници.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук