Ген. Димитър Владимиров: НСО е достатъчно достойна служба за охрана, новата мегаструктура е излишна
Добре е новата мегаструктура към МВР изобщо да не функционира, НСО е достатъчно достойна служба за охрана. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ ген. Димитър Владимиров, дългогодишен началник на НСО. Единствената служба, която има световно признание, е автентичната Национална служба за охрана, подчерта той и определи като „недоносче“ създадената към МВР […]

Добре е новата мегаструктура към МВР изобщо да не функционира, НСО е достатъчно достойна служба за охрана. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ ген. Димитър Владимиров, дългогодишен началник на НСО.

Единствената служба, която има световно признание, е автентичната Национална служба за охрана, подчерта той и определи като „недоносче“ създадената към МВР служба.

С промени в закона за МВР бе създадено ново спецзвено на базата на жандармерията и баретите, което сформира екипи за реакция при заложнически кризи и терористични атаки. Те имат правомощия и за охрана на държавни служители, застрашени заради работата си.

„Такъв хибрид между жандармерия и барети не е най-добрият вариант, но така или иначе депутатите решиха това. Но НСО си е НСО. То има международно признание и не може да се конкурира с една фирма от 70 човека или с друга фирма, организирана от хора, които нямат спецификата и мисленето на служителите от Националната служба за охрана. Абсурд е, когато идват чуждестранни гости и делегации, които досега са охранявани от НСО, да се чудят към коя от двете служби да се обърнат“, обясни той.

Според ген. Димитър Владимиров настоящото ръководство на НСО плаща стари грехове на хора, които деформираха службата.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук