Борисов във Варна: Влизаме в 2021 г. с най-нисък дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг (Видео)
Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Варна, стана ясно от включване на живо във фейсбук профила му. Заедно с него са кметът на Варна Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. „Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм […]

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Варна, стана ясно от включване на живо във фейсбук профила му. Заедно с него са кметът на Варна Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията“, увери премиерът. Премиерът изтъкна, че е минал през „Хемус“ по пътя към морската столицата като заяви, че се магистралата се строи активно. „Обещал съм на варненци „Хемус“ и мога да кажа, че се строи на макс“, коментира той.

„Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай Боже да я преодолеем“, каза още Борисов.

„Виждате мерките в другите държави, при нашите съседи от вкъщи не могат да излизат. Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки“, заяви министър-председателят.

„Тук е готова и катедралата. Отпуснахме средства и за старата, и за новата, за която чакаме само да отмине средствата. Последните 500 хиляди ги дадохме, за да се довършат дейностите“, допълни той.

Варна беше морската столица, но нямаше рибарско пристанище, сега има и нова сграда за рибарите, каза още премиерът Бойко Борисов по време на посещение в новата сграда за обработка на улова на рибарите във Варна.

Премиерът разгледа многофункционалната сграда на брега на морето за обработка на улова на рибарите. „Варна беше морската столица, но нямаше рибарско пристанище. Туристите, като искат да си купят риба, ще могат да си вземат от рибар“, заяви премиерът.

Според кмета на Варна Иван Портних при изграждането на сградата и обособяването на помещенията са спазени всички санитарно-хигиенни изисквания за бъдещото ѝ използване от рибарите. Премиерът посочи, че сградата е с модерни цветове и е много хубава.
„Помня, че тук беше бунище, а сега как изглежда. Мисля, че варненци оценяват това, което държавата прави за Варна в последните години. Всички булеварди са направени, както и Аспаруховият мост“, допълни Борисов.

И подчерта, че като дойде ваксината срещу Ковид-19, ще може да се съхранява в сградата, защото имало специални помещения.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук