Янка Такева: Ограмотяването не може да става електронно
„Най-засегнати по време на пандемията в процеса на ограмотяване са учениците до 4 клас.“  Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева за годината на учителите в условията на COVID – 19. „Ограмотяването не може да става в електронен вид и от разстояние. Това е нещо, което утре, вдругиден ще […]

„Най-засегнати по време на пандемията в процеса на ограмотяване са учениците до 4 клас.“ 

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева за годината на учителите в условията на COVID – 19.

Ограмотяването не може да става в електронен вид и от разстояние. Това е нещо, което утре, вдругиден ще създаде много голям проблем при децата да нямат пълни знания, свързани със създаването на умения и социални компетентности, които са изключително важни при изграждането на характера на младите хора. В историята на българското образование не е имало такива проблеми никога. По време на Първата световна война децата са учили в църковните дворове. Нито една война не е прекъсвала учебните занятия в страните“, каза тя.

Такева добави, че това, което се случи през учебната година 2020 – 2021 е невиждано и нечувано в поколения хора, които съградиха новия технологичен, информационен строй в обществата ни.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук