Ново спецзвено вече ще охранява и държавните служители
Новото спецзвено на жандармерията и баретите формира екипи за реакция при заложнически кризи и терористични атаки. bTV разказва за обучението на екипите по атнитерор, които патрулират по празниците на оживени места в областните градове. Снимка: bTV Част от служителите в новата полицейска дирекция за специални операции и антитерор преминават през специална подготовка по стрелба, проверка […]

Новото спецзвено на жандармерията и баретите формира екипи за реакция при заложнически кризи и терористични атаки.

bTV разказва за обучението на екипите по атнитерор, които патрулират по празниците на оживени места в областните градове.

Снимка: bTV

Част от служителите в новата полицейска дирекция за специални операции и антитерор преминават през специална подготовка по стрелба, проверка и обезопасяване на сгради, задържане на терористи и освобождаване на заложници.

С промените в закона за МВР вече имат правомощия и за охрана на държавни служители, застрашени заради работата си.

Това ще са персонални защити на лица, защити на техните домове, защити на техните семейства и членове, ако се налага. И сами разбирате ,че това няма да е чисто охранителна дейност, каквато досега сме извършвали, а ще е малко по- специфично. И затова ние работим в тясно взаимодействие с колегите от НСО, с бюрото по защита към главния прокурор“, каза Красимир Добрев, директор на „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук