Новогодишна литургия в храма „Света Троица“ в Русе
На 1 януари 2021 г., Обрезание Господне и Василовден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум възглави празничната св. Василиева литургия в катедралата „Св. Троица” в престолния си град. На архиерея съслужиха: иконом Алеко Рачев, председател на храма, и прот. Светослав Анчев. По стародавна традиция, в края на службата беше направен молебен за здраве и успех през новата 2021 […]

На 1 януари 2021 г., Обрезание Господне и Василовден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум възглави празничната св. Василиева литургия в катедралата „Св. Троица” в престолния си град.

На архиерея съслужиха: иконом Алеко Рачев, председател на храма, и прот. Светослав Анчев.

По стародавна традиция, в края на службата беше направен молебен за здраве и успех през новата 2021 година, в който взеха участие председателите на русенските храмове и енорийски свещеници от града.

След богослужебното последование Негово Високопреосвещенство се обърна с призив към клириците и християните, пожелавайки на всички здраве и благодатно, успешно и ползотворно новолетие под закрилата на Светата Троица.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук