Колко време след употреба на алкохол може да седнем зад волана?
В последните празнични дни Пътната полиция масово следи за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори В очакване на интензивен трафик в последните почивни дни днес и утре патрулите на КАТ в цялата страна следят стриктно освен за превишена скорост, също и за дрогирани и пияни шофьори на пътя, предава bTV. Колко време след консумация на […]

В последните празнични дни Пътната полиция масово следи за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори

В очакване на интензивен трафик в последните почивни дни днес и утре патрулите на КАТ в цялата страна следят стриктно освен за превишена скорост, също и за дрогирани и пияни шофьори на пътя, предава bTV.

Колко време след консумация на алкохол може да седнете зад волана:

40-градусовият алкохол напуска организма ни бавно, показват специално разработени калкулатори за шофьори. Това може да отнеме между 4 и 16 часа, и дори повече. Колкото повече храна и алкохол са погълнати заедно, толкова повече време на организма трябва, за да го преработи и изчисти.

При 80-килограмов мъж, за да се преработят 500 милилитра слабоалкохолна бира, трябва да минат 2:30 ч. Ако същият човек е употребил 100 милитра водка, ракия или уиски – на организма са му нужни най-малко 4:30 ч. часа и половина, иначе дрегерът ще покаже че сте нетрезвен над допустимото ниво.

Ако водачът е употребил 300 милилитра силен концентрат, за да може да шофира, трябва да са минали поне 13 часа.

11 души са засечени да шофират дрогирани в Бургаско

Само за дните между Коледа и Нова година полицейските екипи са засекли по пътищата в Бургас 11 шофьори с наркотици.

Най-често зад волана са сядали след употреба на амфетамин и метамфенамин.

По отношение на алкохола един от фрапиращите случаи е шофьор с 3,27 промила и без книжка. Друг пък карал автомобил без регистрационни табели и с 2,87 промила.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук