Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК
Каква е тайната на деликатеса Горнооряховският суджук представя България в атрактивна готварска книга на Европейската комисия. Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни в кулинарния гид на Европейската комисия, наречен „Сензация! Да готвим със страхотни европейски продукти”. Идеята е да се популяризират защитените продукти в страните членки на Европейския съюз, като по този начин […]

Каква е тайната на деликатеса

Горнооряховският суджук представя България в атрактивна готварска книга на Европейската комисия.

Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни в кулинарния гид на Европейската комисия, наречен „Сензация! Да готвим със страхотни европейски продукти”. Идеята е да се популяризират защитените продукти в страните членки на Европейския съюз, като по този начин се гарантира продължаването на традицията и запазването на качеството, информира БНР.

България е представена от шеф Владимир Тодоров, който предлага модерна версия на традиционната бобена яхния с горнооряховски суджук. Месният деликатес е първият, а дълго време и единствен, български продукт, регистриран в ЕС със „Защитено географско указание”.

Право да го произвеждат имат две горнооряховски фирми, от където споделят за рецептата:

Тайните са в подправките и в качественото месо. Месото е предимно телешко, подбрано от врат и бут“.

Най-важната работа при суджука е отлежаването на самото месо. Не втаса ли месото, не става хубав суджук“.

Кулинарната книга може да бъде изтеглена свободно, като я има на всички езици, използвани в страните от Европейския съюз.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук