Влади Въргала: Живеем във времена на подмяна на истината
Не искам да правя нищо, не виждам смисъл, сподели актьорът и режисьор „Едва ли разбрахме нещо от 2020 г. Объркахме се много. Повече се объркахме, отколкото разбрахме. Оказва се, че живеем в свят, в който нещата не са такива, каквито са обявени. Объркахме се, защото се разделихме по всички показатели. Уж имаме здравна система, а […]

Не искам да правя нищо, не виждам смисъл, сподели актьорът и режисьор

Едва ли разбрахме нещо от 2020 г. Объркахме се много. Повече се объркахме, отколкото разбрахме. Оказва се, че живеем в свят, в който нещата не са такива, каквито са обявени. Объркахме се, защото се разделихме по всички показатели. Уж имаме здравна система, а хора умират по стълбите, а това е шок за българите„, каза актьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Въргала в „Опорни хора“.

Според него е невъзможно с финансови стимули да бъде спасен целият бизнес у нас.

Знаем, че един ден ще умрем, но до последно го отричаме, до последната секунда. Ако бяхме толкова мъдри и волеви, че да си взимаме поуки от нещата, щяхме да влезем в лудница, защото си взимаш поука, но в следващия момент от екрана ти обясняват, че това не е така„, даде пример Въргала.

В студиото на Ганиела Ангелова той посочи още, че времето е на подмяна – подменя се истината. По думите му, ако хуморът изчезне, тогава нещата ще са гибелни и това ще означава, че краят наближава.

Автоиронията помага много. Лошо е, когато сатирата е злонамерена. Но в тежките моменти само това може да те вдигне. След като можеш да се пошегуваш с обстоятелствата, тоест – това не те е съборил. Народното творчество се разгръща в моменти на криза„, каза актьорът и режисьор.

Влади Въргала е на мнение, че обричайки на недоимък талантливите си хора, държавата се самообрича. Може да си най-подходящият човек, но не отговаряш на конюнктурата, има 2-3 точки, където не отговаряш, отбеляза той.

Хората на изкуството са диагностиците на времето, в което живеят. Те поставят диагнозата на заболяването на времето, в което живееш. Живеем тежко, не защото Бойко Борисов ти е виновен. В киното до ден днешен игрите са едни и същи. Борисов ли ми ги прави тези игри? Не, искам сметка от този, който е до мен. Когато стане дума до пряка борба, никой не защитава общото„, заяви Владислав Карамфилов пред Bulgaria ON AIR.

Според него няма правила, а има неща, които се харесват на едни и не се харесват на други. Всеки сам решава, смята Влади Въргала.

Не искам да правя нищо, не виждам смисъл. Цената е много висока, сега нямам с какво да я платя. А и не виждам за кого да го правя. Целта на изкуството е да даде надежда и любов, а аз ще ги дообъркам, защото всичко е много прозаично. Не съм намерил онази илюзия, в която аз да повярвам и да поведа другите„, откровен е той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук