Самолетите „Спартан“ започнаха доставките на хуманитарна помощ до Хърватия
Два военно-транспортни самолета С-27J „Спартан“ с екипажи от състава на Военновъздушните сили, излетяха тази сутри, за да превозят хуманитарна помощ от България за бедстващите след земетресенията в Република Хърватска. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза „Враждебна“ дойдоха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на […]

Два военно-транспортни самолета С-27J „Спартан“ с екипажи от състава на Военновъздушните сили, излетяха тази сутри, за да превозят хуманитарна помощ от България за бедстващите след земетресенията в Република Хърватска. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза „Враждебна“ дойдоха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

„Започваме годината с отговорна задача. Искам да честитя новата година на екипажите, да им пожелая успех и все така да изпълняват задачите“, каза адмирал Ефтимов. „Още в началото на пандемията военно-транспортната авиация беше първата, която реагира – за много кратко време бяха превозени курсантите, които бяха на обучение по „Еразъм“ в различни страни“, припомни началникът на отбраната. „Нека да има изправни самолети, обучени пилоти и технически състав и да докажем, че обществото винаги може да разчита на Българската армия“, добави адмирал Ефтимов.

Той обясни, че днес ще бъдат изпълнени общо три полета за превоз на хуманитарна помощ до Република Хърватска. След завръщането на двата самолета, единият ще бъде натоварен отново, за да извърши и транспортира и на последната пратка.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук