За неуморния ни премиер почивка няма
За премиера почивка няма. Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първия ден на новата година. Той проверява компресорна станция, с него е и енергийният министър Теменужка Петкова. „400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка“, обяви Борисов. „Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна […]

За премиера почивка няма.

Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първия ден на новата година. Той проверява компресорна станция, с него е и енергийният министър Теменужка Петкова.

400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка“, обяви Борисов. „Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна и „Газпром“, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса„, добави премиерът.

Борисов каза, че се надява след изборите догодина за още количества от Азербайджан. „Сега не може да се случи студена зима като от времето, когато бях кмет на София“, каза още Борисов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук