Меркел в последното си новогодишно обръщение: Преодоляването на пандемията беше и е задачата на века
В последното си новогодишно обръщение към нацията в качеството си на канцлер на ФРГ, Ангела Меркел определи преодоляването на пандемията от новия коронавирус като „задачата на века“, съобщават германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung и Агенция „Фокус“. За новата година Меркел призова гражданите за единство в борбата срещу коронавируса и наблегна на надеждата, която […]

В последното си новогодишно обръщение към нацията в качеството си на канцлер на ФРГ, Ангела Меркел определи преодоляването на пандемията от новия коронавирус като „задачата на века“, съобщават германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung и Агенция „Фокус“.

За новата година Меркел призова гражданите за единство в борбата срещу коронавируса и наблегна на надеждата, която ще донесат масовите ваксинации.

„От всички нас ще зависи как ще преминем през тази пандемия“, заяви канцлерът. „Освен ваксината, ние имаме най-ефективните средства в собствените си ръце – да се придържаме към правилата, всеки един от нас“.

В тази връзка канцлерът изрази благодарност за дисциплината, която повечето хора проявяват, като носят защитни маски и спазват предписананата физическа дистанция.

Същевременно Меркел се противопостави остро на опитите да се постави под съмнение риска за здравето, който произтича от коронавируса.

Лидерът на правителството в Берлин почете паметта на жертвите на пандемията и в тази връзка подчерта, че „конспиративните теории са не само неверни и опасни, но и цинични и жестоки спрямо тези хора“.

Меркел призна, че решаването на кризата с коронавируса е политическата, социалната и икономическата задача на века.

Канцлерът също направи „личен“ коментар, като заяви, че „по всяка вероятност“ това ще бъде последното ѝ новогодишно обръщение. Тя повече няма да се кандидатира за избори.

„Мисля, че няма да преувеличава, като кажа, че през последните 15 години никой от нас не е имал толкова трудна година – и въпреки всички притеснения и скептицизъм, никога не сме очаквали новата година с толкова много надежда“, завърши Меркел.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук