Красимир Живков на свобода за Нова година след 7 месеца в ареста
Бившият министър на околната среда и водите Красимир Живков се прибира вкъщи за Нова година. Обвиняемият по аферата с боклуците на братя Бобокови е освободен от ареста с решение на Апелативния специализиран наказателен съд на заседание в последния ден на 2020 г., пише 24 часа. Той трябва да плати за свободата си 100 хил. лв. […]

Бившият министър на околната среда и водите Красимир Живков се прибира вкъщи за Нова година.

Обвиняемият по аферата с боклуците на братя Бобокови е освободен от ареста с решение на Апелативния специализиран наказателен съд на заседание в последния ден на 2020 г., пише 24 часа. Той трябва да плати за свободата си 100 хил. лв. Живков е в ареста от края на май и излиза 7 месеца по-късно.

Освен него на свобода срещу 200 хил. лв. излиза и последният, който беше задържан под стража заради опасни отпадъци, заровени незаконно у нас – бизнесменът от Плевен Николай Миховски. Пламен Бобоков е на свобода срещу 1 млн. лв., а брат му Атанас беше пуснат срещу 2 млн. лв.

Според разследването Живков е в основата на схемата с отпадъците. Той контролирал кухи фирми, на които Бобокови продавали отпадъците и, вместо да ги изнасят в чужбина.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук