Зоран Заев: Всеки македонец ще може да отглежда по 2-3 растения марихуана за лична употреба
В отговор на парламентарен въпрос премиерът Зоран Заев на вчерашната сесия заяви, че легализацията и декриминализацията на канабиса отваря възможността всеки гражданин да може да отглежда определено количество марихуана за лична употреба, предава скопската „Нова ТВ“, цитирана от Агенция „Фокус“. „Нашата позиция по този въпрос е ясна. Това няма да бъде привилегия само за богатите […]

В отговор на парламентарен въпрос премиерът Зоран Заев на вчерашната сесия заяви, че легализацията и декриминализацията на канабиса отваря възможността всеки гражданин да може да отглежда определено количество марихуана за лична употреба, предава скопската „Нова ТВ“, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Нашата позиция по този въпрос е ясна. Това няма да бъде привилегия само за богатите да инвестират или подобно, целта е да се даде възможност на всеки гражданин, например от две до три растения под контрола на агенцията, която е предвидена в закона за лична употреба, да може да използва или може да ги делегира на компания, която да ги отглежда за него, тъй като и сега всяко растение е обозначено със специален номер със специален контрол“, каза Заев

Той посочи, че легализацията на канабиса едновременно отваря нови икономически възможности за развитие на определени индустрии.

„Легализацията на марихуаната в държавата, която има крайна цел да развие туризма и нашите услуги, които определено са много малка част от общия БВП – около 4%. В Нидерландия услугите участват в БВП с повече от 60%, в страните навсякъде е 25, 45, 35%, нямаме море, няма пристанища, нямаме петролни източници за развитие на нашия икономически сектор и това е добър потенциал, който държават може да използва за развитие на икономиката, за да създаде нови работни места, за развитие на туризма“, каза премиерът Заев, добавяйки, че опитът показва, че във всички страни, където употребата на канабис е легализирана, употребата на хероин, кокаин и на всички други тежки вещества и лекарства е спаднала с 30 до 50 на сто.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук