Затвориха капсула с послание за бъдещото поколение в Русе
Капсулата съдържа послания за 2040 година В Русе бе херметически затворена капсула на времето, която съдържа послания за 2040 година. Събитието е в чест на юбилея на Русенската търговско-индустриална камара, създадена преди 130 години и първа по рода си в България. Капсулата съдържа реплика на първия печат на Камарата от 1890 г., албум с аерофотографии на […]

Капсулата съдържа послания за 2040 година

В Русе бе херметически затворена капсула на времето, която съдържа послания за 2040 година. Събитието е в чест на юбилея на Русенската търговско-индустриална камара, създадена преди 130 години и първа по рода си в България.

Капсулата съдържа реплика на първия печат на Камарата от 1890 г., албум с аерофотографии на Русе и послания от кмета на Община Русе Пенчо Милков и областния управител Галин Григоров.

„…вярвам, че през 2040 година ще намерим Русе по-зелен, по-приветлив и модерен, но както и сега – приютил в себе си мечтателите, които не се отказват в трудни времена”, написа за идните поколения кметът.

Запечатани с восъчен печат останаха и думите на настоящи и бивши председатели на Русенската камара, както и на председателя на Българската търговско-промишлена палата. Своята представа за бъдещето на града след 20 години предадоха и учениците, участвали в конкурса за есе по темата.

Капсулата е вградена в стената на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ и ще бъде отворена на 15 април 2040 година. Мястото е символично, тъй като красивата сграда е построена през 1911 година за седалище на Камарата. Тази година с нейна финансова помощ сградата беше изцяло реставрирана и вече функционира парадният ѝ вход, намиращ се точно под емблематичната часовникова кула.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук