Дядо Коледа внесе Ковид в старчески дом в Белгия, 26 обитатели починаха
Двайсет и седем обитатели на старчески дом в Белгия починаха от КОВИД-19 след посещение на човек, дегизиран като Дядо Коледа, който не е знаел, че е заразен с коронавируса, съобщиха днес местните фламандски власти и социалното заведение, цитирани от Франс прес. В дома за стари хора „Хемелрик“ в град Мол, провинция Антверпен, който в началото […]

Двайсет и седем обитатели на старчески дом в Белгия починаха от КОВИД-19 след посещение на човек, дегизиран като Дядо Коледа, който не е знаел, че е заразен с коронавируса, съобщиха днес местните фламандски власти и социалното заведение, цитирани от Франс прес.

В дома за стари хора „Хемелрик“ в град Мол, провинция Антверпен, който в началото на месеца е имал 169 обитатели, в момента са отчетени 85 заразени с КОВИД-19 обитатели и 40 души с коронавирус сред персонала, заяви пред АФП служител на дома, който пожела да остане анонимен.

Огнището на заразата пламнало няколко дни след посещението на 5 декември на преоблечения като Дядо Коледа човек, който е дал положителен тест за коронавируса по-късно.

Вирусологът Марк ван Ранст, един от най-известните белгийски експерти по въпросите на пандемията, заяви на 25 декември, че повечето от заразените обитатели на старческия дом са се заразили „от един и същ човек“.

Говорителят на фламандската Агенция за социални грижи и здравеопазване Жорис Моненс каза, че няма „никаква сигурност“, че човекът, преоблечен като Дядо Коледа, е източникът на заразата.

Все още не е извършено разследване на случая, отбелязва АФП.

Източник: Dnews

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук