Вълчев: Ако затворим училищата, ще прехвърлим основното бреме на пандемията върху децата
Ако затворим училищата и детските градини продължително, ще прехвърлим основното бреме на пандемията върху децата и учениците. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчевпо време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му, ако днес имаме повече изключени от образователната система, утре ще имаме повече изключени от обществото. Според него […]

Ако затворим училищата и детските градини продължително, ще прехвърлим основното бреме на пандемията върху децата и учениците. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчевпо време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По думите му, ако днес имаме повече изключени от образователната система, утре ще имаме повече изключени от обществото.

Според него няма лесно решение. „Всички търсим баланса, формулата между това от една страна да водим относително нормален живот, да прехвърлим по-малко бреме върху бъдещите поколения. Това е морална дилема“, коментира още министър Вълчев.

„Децата, както и всички граждани, до някаква степен са част от веригата за разпространение на вируса. Не е коректно да обвиним основно децата. Загубите не са само психологически, те са и образователни, загубите са в шансове. Ако затворим всичо, ако затворим училищата и детските градини продължително, ако забраним на хората да излизат на улицата, ако забраним пазаруването и празнуването основното бреме на пандемията ще прехвърлим върху децата и учениците“, допълни още министърът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук