САЩ: Новият щам на Covid-19 може да препълни болниците
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) потвърдиха в сряда, че новият щам на коронавируса е дошъл в Съединените щати и че се увеличава възможността за препълване на „и без това силно пренатоварените“ болници в страната. По-рано днес здравните служители в Колорадо заявиха, че са открили силно заразния вариант на Covid-19, установен […]

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) потвърдиха в сряда, че новият щам на коронавируса е дошъл в Съединените щати и че се увеличава възможността за препълване на „и без това силно пренатоварените“ болници в страната.

По-рано днес здравните служители в Колорадо заявиха, че са открили силно заразния вариант на Covid-19, установен за първи път в Обединеното кралство. Втори отделен нов щам беше открит преди време за пръв път в Южна Африка, като според CDC и той може би вече да присъства в САЩ.

Д-р Хенри Уолк от CDC заяви, че „тъй като вариантите на коронаворуса се разпространяват по-бързо, те могат да доведат до повече случаи и да поставят под още по-голямо напрежение нашите и без това силно натоварени здравни системи“.

Междувременно броят на новорегистираните случаи на Covid-19 в САЩ се увеличи с 201 555 за последните 24 часа, достигайки от началото на пандемията 19 510 836, посред данни на Университета „Джонс Хопкинс“.

Броят на смъртните случаи пък нарасна през последното денонощие с 3 725 до общо 338 561 от началото на пандемията в САЩ.

Американското правителство може да разшири обхвата на мерките за пристигащите от чужбина пътници, които в момента засягат британците.

Това съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на свой източник.

Центърът за контрол и превенция на болестите (CDC) и други американски агенции са провели дълги разговори с американските авиокомпании за затягане на мерките.

От понеделник американското правителство изисква отрицателен тест за Covid-19, направен 72 часа преди пристигането в страната на всички, които идват от Великобритания, в това число и американски граждани.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук