Професор Витанов с прогноза кога ще спадне броят на заразените с COVID-19
„С всеки един ваксиниран срещу COVID-19 броят на заразените ще започне да намалява. За да започне да се усеща ефекта от ваксинацията трябва да има поне 2 милиона души, на които е поставен медикамента. И така, с увеличаване на броя на ваксинираните, около 3,5 милиона души и нагоре, ще можем да кажем, че сме си […]

„С всеки един ваксиниран срещу COVID-19 броят на заразените ще започне да намалява. За да започне да се усеща ефекта от ваксинацията трябва да има поне 2 милиона души, на които е поставен медикамента. И така, с увеличаване на броя на ваксинираните, около 3,5 милиона души и нагоре, ще можем да кажем, че сме си решили проблемите с вируса“

 Това посочи математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на „Здравей, България“.

„С оглед на разчетите на доставките на ваксините това вероятно ще стане в периода юли – август 2021 година. 3,5 милиона българи ще бъдат ваксинирани към края на 2021 г., ако всеки ден се поставят по 10 000 ваксини“, отбеляза той.

По думите му на един новозаразен трима остават извън статистиката, което означава, че при около 80 000 активни случаи 320 000 са носители на вируса.

„Всеки ваксиниран е пирон в ковчега на вируса“, посочи експертът.

Според математика мерките могат евентуално да бъдат разхлабени при праг на заболеваемостта между 300 и 500 нови случая на COVID-19 на дневна база, като тази тенденция се задържи поне 10 дни.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук