Получаваме нови лични документи и утре
Гишетата за смяна на лични документи ще работят до 17:30 ч. Всички гишета за издаване на лични документи в последния ден на годината ще работят на пълно работно време – до 17:30 ч., информира БНТ.  Заради пандемията, с шест месеца е удължен срокът на валидност на личните карти, паспортите и шофьорските книжки, които изтичат до […]

Гишетата за смяна на лични документи ще работят до 17:30 ч.

Всички гишета за издаване на лични документи в последния ден на годината ще работят на пълно работно време – до 17:30 ч., информира БНТ

Заради пандемията, с шест месеца е удължен срокът на валидност на личните карти, паспортите и шофьорските книжки, които изтичат до 31 януари 2021 година.

Дните между Коледа и Нова година се оказаха предпочитани за много хора, които трябва да си сменят личните документи.

Българите в края на годината винаги оправяме всичко“, смята гражданин.

Аз съм за удостоверение за постоянно пребиваване. Сега са празници, не съм на работа и имам време. За това дойдох днес„, обясни чужденка.

31 декември е нормален работен ден и гишетата за лични документи във всички областни дирекции на Районни управления на вътрешното министерство ще работят на пълно работно време.

За София то е от 7.00 ч. до 17:30 ч. А за останалата част от страната от 8:30 до 17:30 ч.“, припомни зам.-директорът на дирекция „Български документи за самоличност“ към МВР Пламена Недялкова.

В София през последните два дни заявленията за нови лични документи са с около 20% повече в сравнение с тези, подадени през изминалата седмица. В останалата част на страната увеличението е около 10%.

През 2020-а година, вече мога да кажа, защото сме предпоследен ден на годината, статистиката е, че са издадени почти 2 милиона и половина български лични документи. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата година„, допълни Недялкова.

Удълженото работно време от 7 сутринта за гишетата в София ще продължи и през следващите месеци.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук