МВР се оборудва с „бодикамери“
Записват екипите и следят в реално време работата им на терен Полицаите се сдобиха с нови камери, които ще носят на ревера си. МВР оборудва униформените с устройства от ново поколение, които записват екипите и следят в реално време работата им на терен. Как работят така наречените „бодикамери“? Новите камери записват и звук, и картина. […]

Записват екипите и следят в реално време работата им на терен

Полицаите се сдобиха с нови камери, които ще носят на ревера си. МВР оборудва униформените с устройства от ново поколение, които записват екипите и следят в реално време работата им на терен.

Как работят така наречените „бодикамери“?

Новите камери записват и звук, и картина. Те работят в комплект – една от тях е в полицейската колата и снима всичко, което се случва пред нея. Другата е на ревера на полицаите и се включва когато правят проверки или реагират на сигнал. С подобни устройства вече са оборудвани 300 полицейски екипа в цялата страна, съобщи bTV.

Новите бодикамери имат вграден джипиес и батерии, които издържат 12 часа. Снимат само на публични места, а записите се пазят поне 30 дни.

Единствената слабост според полицаи е, че МВР не позволява използването на камери във вътрешността на жилищни сгради. С връзката в реално време, обаче, полицаите могат да сигнализират при нужда от помощ.

Камерите са купени с пари от Гаранционния фонд и от еврофондовете за вътрешна сигурност.

Още 280 от новите камери ще заработят от следващата година, а според МВР те пазят всички – гражданите от злоупотреба с полицейски правомощия, а полицаите – от агресия при проверките.

Ако ви спрат за проверка, ще разберете, че ви записват първо от предупрежденията на униформените, както и от специални стикери на полицейските автомобили.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук