Как да се предпазим от травми в новогодишната нощ?
Между гърмящите пиратки и летящите ракети Внимавайте с хвърлянето на пиратки по време на предстоящите празници! Травмите могат да бъдат ужасяващи – от увреждане на върховете на пръстите – до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани, уточнява NOVA. Какви са най- честите поражения и кой ще спасява пострадалите от невнимателно боравене с пиротехника […]

Между гърмящите пиратки и летящите ракети

Внимавайте с хвърлянето на пиратки по време на предстоящите празници! Травмите могат да бъдат ужасяващи – от увреждане на върховете на пръстите – до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани, уточнява NOVA.

Какви са най- честите поражения и кой ще спасява пострадалите от невнимателно боравене с пиротехника по време на празниците?

„Нивата на увреждане могат да бъдат различни. Те са функция на силата на взрива. Случва се да има ампутация на част или цяла ръка в някои случаи“, обясни хирургът доц. д-р Людмил Симеонов.

Той добавя, че има пациенти при които се налагат по 5-6 операции в рамките на година, докато се възстановят функциите на ръката.

„Всеки има различно обяснение за инцидентите. В повечето случаи става дума за невнимание и разсейване“, добавя доц. Симеонов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук