Великобритания одобри за употреба ваксината на „Астра Зенека“
Ваксината срещу короновируса, разработена от учени от Оксфордския университет, е одобрена за употреба във Великобритания, съобщи Би Би Си. Това бележи повратна точка и ще доведе до масивна експанзия в имунизационната кампания в Обединеното кралство и е шанс страната да се върне към нормалния живот.Великобритания е поръчала 100 милиона дози от производителя AstraZeneca, което е […]

Ваксината срещу короновируса, разработена от учени от Оксфордския университет, е одобрена за употреба във Великобритания, съобщи Би Би Си.

Това бележи повратна точка и ще доведе до масивна експанзия в имунизационната кампания в Обединеното кралство и е шанс страната да се върне към нормалния живот.
Великобритания е поръчала 100 милиона дози от производителя AstraZeneca, което е достатъчно за ваксиниране на 50 милиона души.
Одобрението от регулатора на лекарствата означава, че ваксината е едновременно безопасна и ефективна.

Така наречената Оксфордска ваксина е проектирана през първите месеци на 2020 г., тествана е на първия доброволец през април и оттогава насам премина през мащабни клинични изпитвания с участието на хиляди хора, припомня Би Би Си.

Първата одобрена ваксина в Обединеното кралство бе тази на Pfizer-BioNTech.
Повече от 600 000 души вече са се ваксинирали.
Очаква се, че ваксината на AstraZeneca ще доведе до значителен скок на имунизираните, тъй като е евтина и лесна за масово производство.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук