Вашингтон: Няма работна група по С-400 с Турция, санкциите остават
Държавният департамент на САЩ опроверга изявленията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу относно създаването на американско-турска работна група по въпроса за С-400, съобщи „Катимерини“. В отговор на въпрос говорител на Държавния департамент на САЩ поясни, че няма такава работна група и подчерта, че Вашингтон остава напълно ангажиран с прилагането на санкциите на CAATSA. Както той […]

Държавният департамент на САЩ опроверга изявленията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу относно създаването на американско-турска работна група по въпроса за С-400, съобщи „Катимерини“.

В отговор на въпрос говорител на Държавния департамент на САЩ поясни, че няма такава работна група и подчерта, че Вашингтон остава напълно ангажиран с прилагането на санкциите на CAATSA. Както той обясни, има само рутинни консултации относно въздействието, което санкциите ще имат върху двустранното военно сътрудничество.

„Няма работна група по санкциите на CAATSA или по „проучване“ на заплахите, които системата С-400 представлява за Ф-35. Провеждат се рутинни консултации на работното ниво относно въздействието на санкциите върху съществуващото военно сътрудничество. Оставаме ангажирани с пълното прилагане на санкциите, както беше обявено от министър Помпео на 14 декември,“ каза той.

Турският външен министър заяви сутринта, позовавайки се на неотдавнашните санкции на САЩ, че двете страни са се договорили да създадат съвместна работна група, която да разгледа въпроса за С-400. Министърът подчерта, че Анкара е готова да предприеме стъпки към подобряване на двустранните отношения със САЩ, добавяйки, че се надява новото правителство при Джо Байдън да се движи в същата посока, допълва БГНЕС.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук