Българският посланик в Хърватия: Вторичните трусове продължават
Комуникациите и електричеството след земетресението са възстановени „Вторичните трусове от вторник следобед продължават. До момента са регистрирани над 16. Те са с магнитуд над 3 по Рихтер. Само минути преди разговора ни беше усетен трус с магнитуд 4,9”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” посланикът на страната ни в Хърватия Генка Георгиева. По думите […]

Комуникациите и електричеството след земетресението са възстановени

„Вторичните трусове от вторник следобед продължават. До момента са регистрирани над 16. Те са с магнитуд над 3 по Рихтер. Само минути преди разговора ни беше усетен трус с магнитуд 4,9”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” посланикът на страната ни в Хърватия Генка Георгиева. По думите й нощта е преминала спокойно – електричеството и комуникациите вече са възстановени.

Тя заяви, че е установен български гражданин, живеещ в Сисак. Сънародникът ни е отказал да се евакуира и остава там. „Домът му не е пострадал от труса”, посочи българският посланик.

По време на земетресението във вторник посланикът ни е била на работа в кабинета си в българското посолство. „Усещането да видиш как бюрото ти, заедно с компютъра се движи, е особено”, сподели тя. В посолството по това време тъкмо е приключвал  консулския прием – заради издаването на документи за граждани, пътуващи транзитно през Хърватия, а някои от тях са с изтекли документи.

Най-големият проблем след труса от понеделник е била връзката с българските граждани, живеещи в страната, тъй като комуникациите са се сринали. Посолството ни работи в режим на дежурства и няма проблем да се окаже помощ при нужда на наши съграждани.  

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук