Пламен Димитров за кризата: Доходът вкъщи стана несигурен
Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира, че държавата е успяла да запази много работни места по време на пандемията. Безработицата била увеличена само с 30 000 души. По думите му това е благодарение на мярката 60/40. „От гледна точка обаче на работодателите ситуацията не е такива. Много от мерките не стигнаха до бизнеса. Малките фирми […]

Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира, че държавата е успяла да запази много работни места по време на пандемията. Безработицата била увеличена само с 30 000 души. По думите му това е благодарение на мярката 60/40.

„От гледна точка обаче на работодателите ситуацията не е такива. Много от мерките не стигнаха до бизнеса. Малките фирми не знаят откъде и как могат да вземат средства“, заяви Димитров пред БТВ и добави, че има административни спънки пред бизнеса.

В същото време от КНСБ са искали покриване на оборота за миналата година.

Пламен Димитров прогнозира, че ще има нужда и до края на 2021 г. да продължат мерките за справяне с последствията от пандемията. Предстои тепърва и възстановяването на брутния вътрешен продукт.

„Доходът вкъщи стана несигурен, намаля“, обобщи още президентът на КНСБ.

Днес предстои заседания на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на които ще се обсъжда мярката 60/40.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук