Откраднаха Tesla с цигулка за милион долара
ФБР разследва случая и предлага голяма парична награда за информация В един от районите на Лос Анджелис се случи най-скъпата автомобилна кражба на годината. Неизвестен престъпник e отмъкнал бяла Tesla и и е избягал с нея. Случаят едва ли щеше да привлече толкова внимание, ако в салона на електромобила не се е намирала рядка цигулка, произведена […]

ФБР разследва случая и предлага голяма парична награда за информация

В един от районите на Лос Анджелис се случи най-скъпата автомобилна кражба на годината. Неизвестен престъпник e отмъкнал бяла Tesla и и е избягал с нея. Случаят едва ли щеше да привлече толкова внимание, ако в салона на електромобила не се е намирала рядка цигулка, произведена през XVIII век от Йероним Амати. Приблизителната цена на музикалния инструмент е около 900 000 долара, така че ако се добави и колата, общата стойност на кражбата е милион, информира Automedia.

Крадецът едва ли е подозирал, какъв удар е направил. Самата Tesla не е принадлежала на собственика на цигулката, а на предприемача Роуланд Вайнштайн, който заработва от препродажба на предмети на изкуството. В същия ден той е взел музикалния инструмент от хранилище, за да го премести на по-сигурно място.

Вайнштайн спрял пред жилищен блок в един от кварталите на Лос Анджелис, но когато паркирал, не забелязал, че ключът от колата е паднал от джоба му на шофьорската седалка. Той отсъствал едва няколко минути, от което крадецът се възползвал, за да проникне в колата, да стартира двигателя и да изчезне в неизвестна посока.

Както съобщава Los Angeles Times, инцидентът се разследва от ФБР. Предварителните версии сочат, че престъпникът се е бил прицелил в отмъкването на електромобила, а не на цигулката. Вероятно колата и музикалният инструмент все още се намират в града, като шансовете цигулката да бъде продадена са минимални, тъй като има международна база данни за откраднати културни ценности.

Предприемачът е заявил, че цигулката е застрахована, но се притеснява, че крадецът може да я повреди от незнание. Вайнштайн е обявил и награда от 25 000 долара за всяка информация за местонахождението на инструмента.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук