Вече 2000 медици на първа линия получиха първата доза на ваксината
Ваксините от тази първа вълна няма да стигнат за всички медици, изявили желание да се имунизират Трети ден от началото на имунизацията срещу COVID-19 у нас. Около 2000 медици на първа линия вече са получили първата доза на ваксината. Страната бе разделена на 6 ваксинационни области и снощи и последните флакони от първата доставка бяха […]

Ваксините от тази първа вълна няма да стигнат за всички медици, изявили желание да се имунизират

Трети ден от началото на имунизацията срещу COVID-19 у нас. Около 2000 медици на първа линия вече са получили първата доза на ваксината. Страната бе разделена на 6 ваксинационни области и снощи и последните флакони от първата доставка бяха разпределени.

Д-р Стефан Филев ръководи болницата във Велико Търново и е първият, който се ваксинира, за да даде пример, информира БНТ.

Има два начина да се излезе от кризата – единият да се преболедува успешно, а другият чрез ваксинацията„, каза директорът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново д-р Стефан Филев.

160 флакона от ваксините пристигнаха вчера в Търново и 120 от тях веднага отпътуваха за Плевен, Ловеч, Габрово и Русе. Така официално символичното количество от ваксините, които страната ни получи, са изцяло разпределени.

Голямото разгръщане на ваксинирането като процес и като кампания и информационна такава, ще започне не по-рано от средата на януари„, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Ваксините от тази първа вълна сега няма да стигнат за всички медици, изявили желание да се имунизират. Всъщност по-голямата част ще трябва да изчакат до следващата доставка на Пфайзер. Последната седмица броят на медицинските лица, които искат ваксина, набъбна доста.

Безкомпромисно това беше моето решение в момента, в който разбрах, че има вече ваксина„, каза д-р Маргарита Радева от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Месеци наред идвам всеки ден на работа и съм силно притеснена, когато трябва да се прибера при баща ми, който е на 80 години“, каза директорът на МБАЛ „Света Петка“във Видин д-р Ивета Найденова.

Първият списък е доста дълъг, но сега като гледам, той непрекъснато се увеличава„, каза директорът на РЗИ-Видин д-р Венцислав Владински.

Засега няма докладвани негативни реакции след поставяне на ваксина.

Неизвестните около вируса са много, по-важното е, че ваксината, доставена в страната, изгражда имунитет и това е доказано„, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Имунитетът достига стойности, достатъчни за предпазване от вируса 20 дни след втората доза.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук