Проф. Асен Балтов: Оказа се, че няма траен имунитет срещу КОВИД-19
Директорът на „Пирогов“ каза още, че над 1000 медици от лечебното заведение искат ваксинация „Има първоначални ранни странични реакции до 24 часа. Аз смятам, че първата доза на ваксината не е достатъчна и не трябва да се мисли, че след нея сме имунизирани и безсмъртни. Първоначалният имунитет след ваксината се трупа между първия и седмия […]

Директорът на „Пирогов“ каза още, че над 1000 медици от лечебното заведение искат ваксинация

„Има първоначални ранни странични реакции до 24 часа. Аз смятам, че първата доза на ваксината не е достатъчна и не трябва да се мисли, че след нея сме имунизирани и безсмъртни. Първоначалният имунитет след ваксината се трупа между първия и седмия ден. Трябва човек да се пази, да носи маска. Ако между двете дози на ваксината човек излезе положителен с коронавирус той ще трябва да изчака допълнителни 2 седмици за втората доза.“ Това коментира директорът на УМБАЛСМ Пирогов проф. Асен Балтов.

Той коментира, че вече много медици искат да се ваксинират. Хората видяха, че няма нищо страшно. Над 1000 души са желаещите от медицинския персонал на болницата.

„Личният пример е най-важен. А това, което направих лично аз е, че показах, че нямам притеснения да си направя ваксината, дори и да съм преболедувал, защото се оказва, че няма траен имунитет. Имаме случай на колега от „Пирогов„, който през април преболедува вируса с клинична картина, изгради антитела, с времето тези антитела намаляха и сега преди 15 дни отново се разболя, пак със същата клинична картина“, обясни той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук