ЕК е готова да помогне на Хърватия след силното земетресение тази сутрин
Европейската комисия следи отблизо ситуацията след силното земетресение в Хърватия тази сутрин и е готова да помогне, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщи ХИНА. „Дръж се, Хърватия! След силното земетресение, което стана тази сутрин, Европейската комисия е в контакт с (хърватския) премиер Андрей Пленкович и хърватските власти. Ние следим ситуацията отблизо и […]

Европейската комисия следи отблизо ситуацията след силното земетресение в Хърватия тази сутрин и е готова да помогне, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщи ХИНА.

„Дръж се, Хърватия! След силното земетресение, което стана тази сутрин, Европейската комисия е в контакт с (хърватския) премиер Андрей Пленкович и хърватските власти. Ние следим ситуацията отблизо и сме в готовност да окажем помощ“, написа Фон дер Лайен в Туитър.

Пленкович благодари на Фон дер Лайен и ЕК като заяви, че Хърватия оценява тяхната подкрепа.

„(Тази помощ) ще бъде жизненоважна за работата ни за възстановяването на Сисак, Петриня и района на Сисак – Мославина, както ние си сътрудничихме също за възстановяването на Загреб от земетресението през март“, написа в Туитър Пленкович.

Централна Хърватия между Загреб и Сисак беше разтърсена от земетресение с магнитуд от 5 по Рихтер в 6,28 часа тази сутрин. Още два труса от 4,7 и 4,1 по Рихтер бяха регистрирани в района на Петриня около 7,50 часа.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук