Младите пловдивски социалисти с акция в кампанията „Коледа за всяко дете“
На втория ден от Рождество Христово представители на Младежкото обединение в БСП – Пловдив посетиха Центъра за настаняване от семеен тип към Комплекса за социални услуги в „Св. Константин и Елена“ в града. Те зарадваха с коледни торбички обитателите на институцията, вкл пресцентъра на БСП. „Надявам се да сме допринесли за коледното настроение на децата […]

На втория ден от Рождество Христово представители на Младежкото обединение в БСП – Пловдив посетиха Центъра за настаняване от семеен тип към Комплекса за социални услуги в „Св. Константин и Елена“ в града. Те зарадваха с коледни торбички обитателите на институцията, вкл пресцентъра на БСП.

„Надявам се да сме допринесли за коледното настроение на децата в Центъра, макар и с малко“, сподели младежкият координатор и студент по медицина Никола Ванков. По думите му Коледа е най-семейният празник, но има деца, които нямат с кого да го отпразнуват.

Инициативата е на Националното сдружение на сираците в България, която младите пловдивски социалисти подкрепиха в града на тепетата.

„Когато се събираме в домовете си, около трапезата, нека благодарим за този шанс да сме с близките си. Шанс, който много деца нямат. Пожелавам през 2021 година по-малко деца да посрещат Коледа в институциите“, каза още бъдещият лекар. Към традиционното и най-важно пожелание за здраве, той прибави и за скорошен край на пандемията, която промени света през 2020 година.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук