Започват проверки за зимния сезон. Марияна Николова утре е на инспекция в Боровец
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва от утре проверки в зимния ни курорт Боровец. Ще се следи за спазването на антиепидемичните мерки в местата за настаняване, както и в спортните съоръжения в ски зоната, съобщи пресцентърът на Министерство на туризма. Ресорният министър ще проведе и работна среща с ръководството на „Бороспорт“ АД. По-рано […]

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва от утре проверки в зимния ни курорт Боровец. Ще се следи за спазването на антиепидемичните мерки в местата за настаняване, както и в спортните съоръжения в ски зоната, съобщи пресцентърът на Министерство на туризма.

Ресорният министър ще проведе и работна среща с ръководството на „Бороспорт“ АД.

По-рано Николова увери, че въпреки пандемията у нас ще има зимен сезон, но с безпрецедентни антиковид мерки. Проверките ще покажат каква е готовността на бранша за спазване на мерките. „При установени нарущения, ще бъдем безкомпромисни в контрола“, подчерта вицепремиерът.

Правилата за дейности на зимните курорти и местата за настаняване са съгласувани със здравните власти. Изискванията включват спазването на социална дистанция, носенето на маски, а ски групите не трябва да надвишават 10 души. За сезона браншът отново ще разчита на родни туристи. „Разчитаме отново на нашите сънародници, както и на туристи от съседните страни, които могат да дойдат с кола“, каза преди дни Николова. По думите й към момента има 70 на сто спад в резервациите, а финансовите загуби са огромни.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук