Вирусолог от Кеймбридж: Трябва да сме благодарни, че имаме ваксина
Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., вирусологът обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тяхВидео: NOVA „Трябва да сме благодарни, че имаме тази ваксина” […]

Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., вирусологът обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тях
Видео: NOVA

„Трябва да сме благодарни, че имаме тази ваксина”

Това коментира в предаването „Неделята на NOVAвирусологът от Кеймбридж д-р Велислава Петрова.

Тя призна, че и във Великобритания върви дебат дали е безопасна ваксината. „Това е подходяща ситуация за антиваксърите”, обясни д-р Петрова.

Тя е категорична, че страничните ефекти не са по-различни отколкото, при която и да е друга ваксина. „Няма никакви данни, че се отключва каквото и да е друго заболяване”, обясни д-р Петрова.

Що се отнася до въпроса защо ваксината не се препоръчва за лица под 16 г., тя обясни, че причината е, че не е достатъчно изследвана върху тази възрастова група. В много страни не се препоръчва и за бременни, също защото не е добре изследвана върху тях.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук