Хванаха канабис за над 135 000 лева на „Капитан Андреево“
Наркотикът с тегло над 33 килограма е бил скрит в тайници на лек автомобил  По искане на Окръжна прокуратура-Хасково, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 58 г., гражданин на Република Северна Македония, съобщиха от обвинението. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23 декември, около 16:00 часа през […]

Наркотикът с тегло над 33 килограма е бил скрит в тайници на лек автомобил 

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 58 г., гражданин на Република Северна Македония, съобщиха от обвинението.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23 декември, около 16:00 часа през ГКППКапитан Андреево“ с лек автомобил, с македонска регистрация, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната, от България в Турция, високо рисково наркотично вещество – канабис, с тегло 33,770 кг на обща стойност 135 080 лева.

Той пътувал. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“.

В специално пригодени тайници на три места в автомобила – под багажното отделение и под двете предни седалки, са били открити 76 вакуум ирани полиетиленови плика.

Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. Установено е, че наркотичното вещество, е с общо бруто тегло 33,770 кг. и е на стойност 135 080 лева .

По случая е образувано досъдебно производство, като разследването се извършва от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура.

Определението на Окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив в тридневен срок.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук