След взрива в Нешвил губернаторът на Тенеси поиска обявяване на извънредно положение
Губернаторът на Тенеси Бил Лий поиска от американския президент Доналд Тръмп да обяви извънредно положение след взрива в петък сутринта в столицата на щата Нешвил. В профила си в „Туитър“ Лий отбелязва, че щатът „се нуждае от федерална подкрепа“, за да изплаща застрахователни обезщетения на организации, засегнати от взрива, както и да предоставя необходимите ресурси […]

Губернаторът на Тенеси Бил Лий поиска от американския президент Доналд Тръмп да обяви извънредно положение след взрива в петък сутринта в столицата на щата Нешвил.

В профила си в „Туитър“ Лий отбелязва, че щатът „се нуждае от федерална подкрепа“, за да изплаща застрахователни обезщетения на организации, засегнати от взрива, както и да предоставя необходимите ресурси за услуги за реагиране.

„За да се справим успешно с последствията, моля да въведете извънредна ситуация в окръг Дейвидсън“, заявява губернаторът в писмо, адресирано до американския президент.

Според него, в резултат на инцидента поне 41 предприятия са претърпели щети в една или друга степен.

„Инженерите ще трябва да проверят изцяло безопасността на сградите, в които са били разположени. Много от тези сгради имат историческа стойност“, казва Лий в изявлението.

Въвеждането на извънредна ситуация ще позволи разпределянето на федерални средства за преодоляване на последиците от експлозията, съобщава БГНЕС, цитирана от Фактор.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук