Северна Македония на практика се обезлюдява
Ние имаме сериозен проблем вътре в страната ни. Република Северна Македония (РСМ) на практика се обезлюдява. Северозападната част на страната ни е полупразна, заяви македонският академик Абдулменаф Беджети в предаването „Трилинг“, цитиран от БГНЕС. Според него „и останалата част от РСМакедония“ е в същото положение. „Все повече хора ще напускат страната. При преброяването може и […]

Ние имаме сериозен проблем вътре в страната ни. Република Северна Македония (РСМ) на практика се обезлюдява. Северозападната част на страната ни е полупразна, заяви македонският академик Абдулменаф Беджети в предаването „Трилинг“, цитиран от БГНЕС.

Според него „и останалата част от РСМакедония“ е в същото положение.

„Все повече хора ще напускат страната. При преброяването може и да изкараме 2.1 млн. жители, но на практика, реално живеещите в РСМ не са повече от 1.4 млн. души. Аз ви гарантирам тази цифра съгласно всички правила“, каза още Беджети, който е бивш министър на урбанизацията, строителството, транспорта и екологията на РС Македония.

В РСМ последното преброяване е извършено преди 20 г. За следващата година кабинетът на Зоран Заев планира нова преброяване, но от опозицията твърдят, че ще го бойкотират.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук