Препарат, помагащ за предотвратяване на развитието на COVID-19, се изпитва във Великобритания
Препарат, който е потенциално способен да предотврати развитието на COVID-19 при хора, заразени с новия коронавирус, е изпитван във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на британския в. „Гардиън“, информират БТА и Новини.бг. Терапевтичният метод с използване на набор моноклонални антитела е разработен от британско-шведската компания АстраЗенека и от клиниката на Юнивърсити колидж в Лондон. […]

Препарат, който е потенциално способен да предотврати развитието на COVID-19 при хора, заразени с новия коронавирус, е изпитван във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на британския в. „Гардиън“, информират БТА и Новини.бг.

Терапевтичният метод с използване на набор моноклонални антитела е разработен от британско-шведската компания АстраЗенека и от клиниката на Юнивърсити колидж в Лондон.

Учените се надяват, че вкарването на антитела у хората от рискови групи ще ги пази от заразяване в течение на 6 до 12 месеца. Използването на препарата може да стане в тези случаи, в които ваксинацията би била вече късна, тоест в течение на осем дни след непосредствен контакт с носителя на вируса. Формирането на имунитет след ваксинирането може да отнеме около месец, докато вкарването на антитела би трябвало да помогне на организма да се справи с вируса в кратки срокове.

Създателите на препарата смятат, че той ще бъде полезен най-вече на хора с максимален риск от зараза, в това число посетители на болници, студенти, хора в старчески домове. При успешни изпитания и бързо одобрение от регулаторните органи, новото средство може да започне да се продава през март или април.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук