Конгресмени-републиканци настояват Тръмп да помилва Сноудън
Конгресмени републиканци са поискали от американския президент Доналд Тръмп да помилва Едуард Сноудън, пише Politico, цитирано от БГНЕС.  Аргументът е, че Сноудън е преследван несправедливо. Сноудън подаде молба да остане в Русия и очаква положително решение „Той разкри, че Джеймс Клапър, най-високопоставеният и най-могъщият шпионин в света, е шпионирал американци и не е излъгал за […]

Конгресмени републиканци са поискали от американския президент Доналд Тръмп да помилва Едуард Сноудън, пише Politico, цитирано от БГНЕС. 

Аргументът е, че Сноудън е преследван несправедливо. Сноудън подаде молба да остане в Русия и очаква положително решение

„Той разкри, че Джеймс Клапър, най-високопоставеният и най-могъщият шпионин в света, е шпионирал американци и не е излъгал за това“, заявява Ранд Пол.

„Така че мисля, че това, което Сноудън направи, беше услуга на американците и той трябва да бъде помилван „

Сноудън, който живее в Русия през последните 7 г. съобщи преди месец, че с бременната му съпруга подават документи за руско гражданство. Днес тя роди момче, което автоматично става руски гражданин.

Сноудън е бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ. Той разкри американска програма за масово следене, преди да избяга от страната през 2013 г.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук